24.11.2017

Miten haen muutosta elatukseen?

Elatussopimus ei ole ikinä pysyvä. Elämäntilanteet muuttuvat ja elatussopimuksen on muututtava mukana. Lapsen elatustarve voi kasvaa tai etävanhemman elatuskyky voi heiketä esimerkiksi työttömyyden johdosta. Elämäntilanteen muutos edellyttää elatustilanteen tarkistamista.

Elatusasioihin perehtynyt lakimies on korvaamaton apu. Soita meille jo tänään tai ota yhteyttä sivun oikeassa reunassa olevalla yhteydenottolomakkeella, niin selvitämme asiaasi. Yhteydenotto ei koskaan maksa mitään, jos soittosi ei johda toimeksiantoon. Elatusasioihin on useimmiten mahdollista saada valtion maksamaa oikeusapua tai vakuutusyhtiön kustantamaa oikeusturvaa.

Elatuksella katetaan lapsen menot. Elatusvastuu jakautuu vanhempien kesken heidän taloudellisten tilanteidensa mukaisesti. Lapsesta erossa asuva vanhempi (etävanhempi) joutuu käytännössä maksamaan tulojensa mukaan elatusapua lapselle. Mikäli etävanhemman kyky maksaa elatusta on vähäinen, voi lapsi saada Kelan maksamaa elatustukea. Elatusasioista on mahdollista sopia lastenvalvojalla. Elatusasian voi viedä myös käräjäoikeuteen.

Toimistomme lakimiehet ovat kokeneita asiantuntijoita elatusasioissa. Emme jätä kiveäkään kääntämättä, kunnes oikeutesi ovat toteutuneet.

Voit ennen yhteydenottoasi tutustua myös sivuihimme.