12.05.2017

Mikä on oikeusturvavakuutus ja mitä se kattaa?

Oikeusturvavakuutuksella eli oikeusturvalla tarkoitetaan vakuutusta, joka korvaa vakuutetun oikeudenkäynteihin liittyviä lakimieskuluja. Oikeusturvavakuutus korvaa myös joskus kuluja eräissä tuomioistuimiin rinnastuvissa lautakunnissa. Yksityisen oikeusturva hankitaan tyypillisesti kotivakuutuksen yhteydessä, mutta myös muunlaisia oikeusturvavakuutuksia on olemassa. Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus voi olla myös osa autovakuutusta tai maatilavakuutusta. Myös yrityksille myydään oikeusturvavakuutuksia esimerkiksi osana muita yritysvakuutuksia tai kiinteistövakuutuksia.

Oikeusturvavakuutuksissa on vakuutusyhtiökohtaisia eroja, joiden tarkka luettelu edellyttää perehtymistä yksittäisen oikeusturvavakuutuksen ehtoihin ja vakuutuskirjaan. Yksityisen oikeusturvavakuutus ei tyypillisesti korvaa yritystoimintaan tai työskentelyyn liittyviä oikeudenkäyntejä, vaan näitä varten on olemassa omat oikeusturvavakuutuksensa. Vakuutus korvaa tyypillisesti vain vakuutetun oikeudenkäyntikulut, muttei vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

Oikeusturvavakuutus oikeuttaa sinut valitsemaan oman asiamiehesi. Ota meihin yhteyttä sivun oikeassa laidassa olevalla lomakkeella tai puhelimitse, niin selvitämme puolestasi, oletko oikeutettu asiamieskulujesi korvaamiseen oikeusturvavakuutuksesta. Haemme myös aina puolestasi oikeusturvaedun suoraan vakuutusyhtiöstä. Alkutapaaminen on maksuton, jos se ei johda toimeksiantoon. Palvelemme Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Oikeusturvavakuutus on ensisijainen suhteessa valtion maksamaan oikeusapuun. Mikäli oikeusturvavakuutus korvaa oikeudenkäyntikuluja, voi oikeusapuun muuten oikeutettu saada valtiolta korvausta oikeusturvan omavastuuosuudesta tai vakuutusmäärän ylittävästä osuudesta.